Overval Diemen

Diemense schrijft debuutthriller over moord in Diemen

De al 25 jaar in Diemen wonende Ingrid Mijnes heeft met ‘De kapsalon’ haar eerste misdaadroman/thriller het licht doen zien. ‘Een misschien niet alledaagse manier om je woonplaats op de kaart te zetten. Maar misdaad waart overal rond, ook dicht bij huis!’ schrijft uitgeverij Boekscout. ‘De kapsalon’ houdt zich bezig met een moord waardoor ‘deze doorgaans rustige plaats onder de rook van Amsterdam plots weer het middelpunt is van alle nieuwskanalen’. Gedurende het onderzoek wordt het mysterie groter en vinden er meerdere incidenten plaats. ‘’Toch denkt inspecteur Van Balen de zaak vrij snel helder te hebben. Er volgt een race tegen de klok om de dader(s) op te pakken en bewijzen rond te krijgen. Daarbij vreest hij voor meerdere slachtoffers waaronder de vrouw op wie hij tijdens het onderzoek verliefd wordt.’’