e-lab Diemen

Arq wil voorshands niet weg uit kantoor in Diemen-Zuid

De instelling Arq wil voorshands niet weg uit haar kantoor bij Holland Park in Diemen. Eerder werd bekend dat Arq, dat in Diemen 250 medewerkers telt, een intentieverklaring voor een nieuw kantoor bij station Diemen-Zuid heeft ingetrokken. ‘’Arq heeft geen focus op vertrek van onze huidige locatie aan Nienoord in Diemen. Toen wij in 2015 met positieve steun van de gemeente de grond in Diemen kochten deden we dat met de intentie om heel Arq (dus met ook onze collega’s uit Oegstgeest) daar te vestigen. De gemeente heeft ons daarna uitgenodigd voor een gesprek omdat zij voorkeur kregen voor woningbouw op onze locatie. Zij hebben ons toen de plek bij station Diemen-Zuid in overweging laten nemen. Na lang wikken en wegen van zowel onze kant als gemeente zijn wij tot de conclusie gekomen dat die plek niet voldoet. Ons gebouw zou te groot worden voor die locatie,’’ heeft een woordvoerster van Arq aan diemerkrant.nl meegedeeld. ‘’Dat is de huidige status, maar belangrijk dus om te melden dat wij geen focus hebben op vertrek van Nienoord.’’ Volgens wethouder Lex Scholten heeft dat geen directe gevolgen voor de geplande woningbouw en de nieuwe basisschool in dit deel van Diemen: ‘’De eerst komende woningbouw en de school zijn gepland tussen de campus en de studenten container woningen van de Key. Dat Arq voorlopig niet verhuist levert dus geen vertraging op.’’