Misstanden bij supermarkt Picnic (ook gevestigd in Diemen)

Bij online-supermarkt Picnic, dat ook een groot distributiecentrum heeft op bedrijventerrein Stammerkamp in Diemen, komen veel misstanden voor, schrijft dagblad Trouw. ‘’De werkomgeving is onveilig, de werkdruk te hoog en de beloning ondermaats.’’ Op de werkvloer zouden veel ongelukken gebeuren, medewerkers krijgen schouderklachten door te zwaar tilwerk en de steeds opgeschroefde eisen voor het bij elkaar zoeken van de boodschappen zorgt voor werkdruk, aldus de krant. Daarnaast krijgen de werknemers minder betaald dan de cao voor ander winkelpersoneel. “Wij begrijpen hoe het komt dat Picnic gratis kan bezorgen”, zegt Marianne Jekkers van de FNV. “Ze betalen te weinig loon, laten mensen keihard werken en investeren niet in een veilige werkomgeving.” Wethouder Jorrit Nuijens van Diemen vindt dat ‘Picnic, ook gevestigd in Diemen, als deze berichten kloppen wel wat heeft uit te leggen.’ ‘’Werknemers verdienen fatsoenlijke beloning en bejegening en een veilige werkomgeving,’’ aldus Nuijens op Twitter.