Saan Diemen verhuist in z’n geheel naar Overdiemerweg

Koninklijke Saan wil haar hoofdvestiging aan de Weesperstraat en een andere locatie in die buurt verhuizen naar een terrein aan de Overdiemerweg tegenover de Nuon-centrale. Saan neemt daar dan een complex van 13.000 vierkante meter in gebruik met drie hallen, een garage, kantoorruimte en opslag voor een groot aantal kranen, vrachtwagens en andere voertuigen. Ook het bekende Saan Museum zal naar de nieuwe plaats worden overgebracht. Om dat mogelijk te maken wil de gemeente het terrein vlak bij de Uyllanderbrug aan de kant van IJburg een bestemming geven voor logistieke dienstverlening. Verplaatsing van Saan van de Weesperstraat zal volgens B&W leiden tot een aanzienlijke vermindering van geluidsoverlast voor bewoners van Plantage de Sniep en de toekomstige woningen op Punt de Sniep. Wanneer de verhuizing daadwerkelijk zal plaatsvinden is nog niet bekend.