Gemeente Diemen

Diemen kan binnenkort 30.000e inwoner verwelkomen

Diemen zal al in de eerste maanden van 2019 de 30.000e inwoner kunnen begroeten. Dat heeft burgemeester Erik Boog gesteld in zijn nieuwjaarstoespraak. Hij ging daarin ook nog eens in op eerdere suggesties van zijn collega van Amstelveen ‘om Diemen maar bij Amsterdam te voegen’: ‘’Onze bestuurskracht om zelfstandig te kunnen blijven is goed. Diemen groeit en heeft een stabiel en ambitieus gemeentebestuur. Wij vinden een gemeente dichtbij de mensen en met korte lijnen naar de samenleving belangrijk. En natuurlijk: samenwerken met andere gemeenten en partners moet in deze tijd en dat doen we dan ook. Wij investeren in die samenwerking en willen altijd kijken hoe wij die kunnen versterken. Maar ondersneeuwen in een grote fusiegemeente of bij een stadsdeel van Amsterdam gevoegd worden? Dat lijkt mij absoluut niet in het belang van de inwoners van Diemen. Dat gaan we dus niet doen.’’ Boog omschreef Diemen verder als: ‘’We groeien, we moderniseren, we zijn een stedelijk dorp, maar we behouden ons karakter.’’