ondernemersklimaat

Bedrijven tevreden over ondernemersklimaat in Diemen

Ondernemers in Diemen zijn over het algemeen tevreden over het ondernemersklimaat. Als positieve punten worden genoemd dat de gemeente goed bereikbaar is en betrokken. De lijnen met de gemeente zijn kort, het contact met medewerkers is laagdrempelig. Dit blijkt uit een in opdracht van de gemeente en MKB Nederland door Lexnova uitgevoerd onderzoek. Wethouder Jeroen Klaasse van economische zaken: ‘’De resultaten van het onderzoek zijn over het algemeen zeer positief, met een aanzienlijk hogere waardering en evenwichtigere verdeling van de positieve respons over alle werklocaties. Waar wij als gemeente in 2016 nog een 6,3 scoorden, is dat in 2018 een 7,4 geworden! Wellicht dat ook de aantrekkende economie hierbij een handje heeft geholpen, maar de rapportage moedigt in ieder geval aan om op huidige weg door te gaan en daarnaast alert te blijven op signalen van het bedrijfsleven. De aanbevelingen uit het rapport, bijvoorbeeld over de snelheid en de flexibiliteit van vergunningverlening, zullen we dan ook zeker ter harte nemen.” MKB Nederland voert elke twee á drie jaar het onderzoek ‘MKB vriendelijkste gemeente’ uit. Diemen heeft ook deze keer actief deelgenomen door ondernemers op de enquête te attenderen en gebruik te maken van de mogelijkheid om extra vragen toe te voegen.