Petitie biomassacentrale Diemen krijgt snel meer steun

De petitie tegen de komst van een grote biomassacentrale bij Nuon in Over-Diemen was vrijdagochtend al door 1.881 mensen ondertekend. Steun komt nu ook veel uit IJburg, waar IJburg TV aandacht heeft besteed aan het plan en onder meer Natuurlijk IJburg zich tegen het project heeft verklaard. Ook uit delen van Amsterdam-Zuid-Oost beginnen nu steunbetuigingen binnen te komen. Het omstreden plan voor de centrale in Diemen, die houtpellets uit met name Amerika moet gaan stoken, komt donderdag 31 januari aan de orde in de gemeenteraad van Diemen. Die moet dan beslissen over een ontwerp verklaring van geen bedenkingen. Tijdens die raadsvergadering is geen verdere inspraak mogelijk. Geeft de raad die verklaring af, dan volgt daarna wel een inspraak- en informatieronde. Uiteindelijk zou de definitieve verklaring dan rond de zomer op de agenda voor de Diemer raad staan. De uiteindelijke vergunning voor de biomassacentrale moet afgegeven worden door de Omgevingsdienst Noord-Holland en niet door de provincie zelf.