Plantage de Sniep

Diemen snelste groeier van Nederland bij woningbouw

Diemen was afgelopen jaar de snelst groeiende gemeente van Nederland wat woningbouw betreft. In totaal kwamen er in Diemen 638 nieuwe woningen bij, dat is een toename met vijf procent. In veel grote gemeenten kwamen er in aantal wel meer huizen bij maar het percentage groei was daar lager, blijkt uit cijfers van het CBS. De belangrijkste groeigebieden in Diemen zijn Plantage de Sniep en Holland Park. Ook dit jaar komen er in die wijken weer veel huizen bij terwijl in 2020 bijvoorbeeld ook het project Punt de Sniep aan de Muiderstraatweg opgeleverd moet worden. In heel Nederland werden afgelopen jaar rond de 66.000 nieuwe woningen gebouwd. De totale woningvoorraad nam daardoor met net geen vol procent toe naar ruim 7,8 miljoen per 1 januari 2019.