Petitie tegen centrale Diemen al 3.500 keer getekend

De online-petitie tegen de bouw van een biomassacentrale bij Nuon in Over-Diemen was  donderdagavond door nagenoeg 3.500 mensen ondertekend. De steunbetuigingen komen niet alleen uit Diemen zelf maar ook uit onder meer IJburg, Amsterdam Zuid-Oost, Muiden en Weesp. Het omstreden plan voor de centrale staat vanavond op de agenda voor de gemeenteraad van Diemen. Die wordt dan gevraagd een ontwerp-verklaring van geen bedenkingen af te geven, waarbij de raad zich alleen op aspecten van de ruimtelijke ordening mag richten. De behandeling staat gepland rond half tien maar dat kan later worden vanwege voorafgaande agendapunten. Verantwoordelijk wethouder Jorrit Nuijens en burgemeester Erik Boog zijn vanaf zeven uur in de hal van het gemeentehuis aanwezig om vragen te beantwoorden en in discussie te gaan over de biomassacentrale.