Bouw Punt de Sniep Diemen gaat de hoogte in

Bij het woningenproject op Punt de Sniep langs de Muiderstraatweg in Diemen zijn nu ook een tweetal torenkranen opgericht. Op deze punt in de Weespertrekvaart worden 202 huurwoningen in zes bouwblokken van maximaal zes bouwlagen gerealiseerd. Ook komen er 180 ondergrondse parkeerplaatsen en 530 vierkante meter aan commerciële ruimte voor onder meer winkels of horeca. De eerste woningen moeten begin volgend jaar worden opgeleverd. Het project wordt verhuurd door Vesteda maar dat heeft nog geen huurprijzen bekend gemaakt. Schuin tegenover dit project, aan de andere kant van de spoorlijn in Plantage de Sniep, wil de gemeente eveneens enkele hogere flatgebouwen laten bouwen. De plannen voor één daarvan, in de zogenaamde tramlus, komen donderdag 31 januari aan de orde in de gemeenteraad.