PlantageDeSniep

Bouw nieuwe sociale huurwoningen Diemen in zicht

De bouw van de eerste nieuwe sociale huurwoningen in Diemen in vele jaren tijd komt in zicht. Binnen het nieuw aangelegde eindpunt van Lijn 19, de zogenaamde Tramlus, op Plantage de Sniep komt een complex met 110 woningen waarvan 46 sociale huur en de overige in het duurdere huursegment. De gemeenteraad heeft het licht op groen gezet waarmee het project verder ontwikkeld kan worden. Dat gebeurt samen met een naastgelegen gebouw met nog eens ruim 100 woningen waarvan 54 sociale huur. De sociale huurwoningen worden te zijner tijd aangeboden via Woningnet, heeft de gemeente Diemen laten weten. Met de goedkeuring verwierp een meerderheid van de raad bezwaren van huidige en toekomstige omwonenden tegen de hoogbouw aan deze kant van Plantage de Sniep.