Verrijn Stuartweg Diemen is rustigste metrostation

Het metrostation aan de Verrijn Stuartweg in Diemen is het rustigste van het hele GVB-metronet. Op dat station stappen op een gemiddelde werkdag net 1.600 mensen in of uit. Rond Verrijn Stuartweg bevinden zich momenteel nog weinig woningen maar dat zal in de toekomst wel veranderen. Vlak naast het station worden de laatste grote kantoren van Holland Park gesloopt om plaats te maken voor nieuwe torenflats. Ook station Diemen-Zuid behoort met 5.285 passagiers per werkdag niet tot de drukkere metrostations van Amsterdam en omgeving. Station Duivendrecht trekt bijvoorbeeld meer dan twee keer zo veel passagiers per dag. Ook rond Diemen-Zuid komen de komende tijd nog veel woningen bij in zowel Holland Park als OurCampus Amsterdam Diemen. Verreweg het drukste metropunt in het GVB-net is het Centraal Station dat bijna 90.000 passagiers verwerkt. Station Zuid staat, met name na de opening van de Noord-Zuidlijn, op de tweede plaats met 44.000 in- en uitstappers.