Tramhalte Nic. Lublinkstraat Diemen wordt opgeheven

De halte van Lijn 19 aan de Nic. Lublinkstraat in Diemen wordt volgens de huidige planning eind mei opgeheven. Tram 19 gaat dan stoppen aan een nieuwe halte op de vernieuwde Hartveldseweg vlakbij de Burg. Bickerstraat, rechts van de Diemerbrug. Op den duur vervalt ook de halte Schoolstraat maar wanneer dat gebeurt staat nog niet vast. Dat alles past in de plannen van het GVB om de tramlijnen in Amsterdam en ook in Diemen sneller te laten rijden. Wat openbaar vervoer in Diemen betreft is al eerder meegedeeld dat de omleiding van buslijn 44 richting Diemen-Noord via de Arent Krijtstraat nog tot de zomer zal duren vanwege de werkzaamheden aan de Muiderstraatweg. Tot nu toe stopt die buslijn tijdelijk aan de halte Schoolstraat. Over enige tijd wordt Lijn 44 ook in Diemen-Noord tijdelijk omgeleid omdat er gewerkt wordt aan Meerkoet. Wanneer die maatregel precies in zal gaan is nog niet bekend.