Dagopvang Diemen

Huis van de Buurt Diemen-Zuid start weer met fietscursus

Het Huis van de Buurt ’t Kruidvat in Diemen-Zuid begint weer met fietscursussen ‘Veilig leren fietsen’. De beginnerscursus wordt gehouden op donderdag van 10.00 tot 11.00 uur op het plein voor het buurthuis. Deze cursus start op 21 maart. De gevorderden cursus voor fietsers die al de wijk in gaan begint op 30 mei. De deelnemers leren onder meer op- en afstappen, steppen en snelheid maken, remmen, een noodstop maken en controle over en van de fiets. Ook komen de kennis en toepassing van de verkeersregels aan bod. Beginners betalen voor tien lessen 15 euro per uur, voor gevorderden is de prijs 7,50 per uur. De cursus wordt betaald op de eerste les en de lessen gaan altijd door, ook bij slecht weer. De deelnemers moeten wel WA-verzekerd zijn. Inschrijven kan bij het Huis van de Buurt ’t Kruidvat aan de Ouderkerkerlaan of bij d.hendriks@welzijndiemen.nl