Diemen wil onrust om asbest in wijk Centrum-West wegnemen

De gemeente Diemen heeft de bewoners van de wijk Centrum-West een brief gestuurd met uitleg over het verwijderen van aansluitingen op het hoofdriool waar asbesthoudend materiaal is toegepast. Daarbij gaat het om sommige punten in de Schoolstraat, Paulus Emtinckweg, Gerardt Burghoutweg en de Burgemeester van Tienenweg. β€˜β€™De betreffende aansluitingen worden in z’n geheel met een ruime hoeveelheid omliggend beton weggehaald. Vervolgens worden ze in speciale zakken naar een verwerkingsbedrijf gebracht. Met deze methode is er geen gevaar voor de volksgezondheid. Mogelijk dat de speciale zakken u zijn opgevallen. Om te voorkomen dat bewoners zich nodeloos ongerust maken, sturen wij u deze brief. Van u wordt verder geen actie gevraagd,’’ aldus de gemeente. Bewoners die toch nog vragen hebben, kunnen contact opnemen met de aannemer van de werken die in de wijk worden uitgevoerd. De aannemer houdt woensdag van 14.00 tot 15.00 uur spreekuur in de keet van Vessies op het parkeerterreintje tegenover de Burgemeester van Tienenweg. Ook kunnen bewoners contact opnemen met de toezichthouder van de gemeente.

(archieffoto)