Gemeente Diemen

D66 Diemen wil website gemeente ook in het Engels

D66 Diemen wil dat de belangrijkste onderdelen van de website van de gemeente ook in het Engels beschikbaar komen. Dat past in de ambitie van D66 om de gemeente zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle Diemense inwoners, stelt de raadsfractie in schriftelijke vragen aan B&W. ‘’Diemen is een diverse gemeente met inwoners die tal van verschillende achtergronden hebben. Hieronder valt bijvoorbeeld ook een groep (tijdelijke) internationale studenten en mensen met een migratie-achtergrond die recent naar Nederland zijn gekomen. Dit zijn mensen van wie niet direct kan worden verwacht dat zij vloeiend Nederlands spreken, maar die bij verschillende gelegenheden toch in aanraking komen met de gemeente. Aangenomen kan worden dat de gemeentelijke website voor hen een eerste bron van informatie is,’’ aldus de raadsfractie van D66. De partij wil weten of er regels zijn over de taal van gemeentelijke websites en of het college bereid is de site diemen.nl deels in het Engels op te laten stellen.