Koningsdag Diemen: van Harmonie tot Oranjefeest

Koningsdag wordt in Diemen ook dit jaar volgens de traditie geopend met een concert door de Diemer Harmonie. Dat begint zaterdag om tien uur voor het gemeentehuis. De vrijmarkt in het centrum van Diemen is dan al enkele uren aan de gang, hoewel de weergoden dit jaar roet in het eten kunnen gooien. De Handhavers van Diemen waarschuwen wel dat plekken ‘reserveren’ alleen mag met stoepkrijt, aangebrachte tape wordt verwijderd. Om één uur begint op het grote speelterrein aan het Van Markenplantsoen achter winkelcentrum Diemerplein de tweede editie van het Oranjefeest. Tot de optredende artiesten behoren Quincy, Mick Harren, Sven Versteeg, Johan Kettenburg en Sandy Kandau. Rond de festivaltent zorgen horecabedrijven uit Diemen en van elders voor eten en drinken. Het Oranjefeest zal duren tot 21.00 uur.