Diemen

Diemen eert haar ‘vaste bezoeker’ Rembrandt

In Diemen wordt de komende maanden in het kader van het Rembrandtjaar een aantal evenementen gehouden ter ere van de beroemde schilder die vaak vanuit de stad naar het kleine en landelijke Diemen trok om er te tekenen en te schilderen. Een aantal van zijn bekendste werken zijn ook naar Diemen vernoemd. Op 7 september zijn er tijdens de Gemeentedag ‘Rembrandtactiviteiten’ in het Gemeentehuis. Op 5 oktober organiseert Winkelcentrum Diemerplein een aan Rembrandt gewijd creatief plein voor kinderen en volwassenen. Op dezelfde dag is er voor de jeugd ook een Rembrandt-speurtocht. Op 2 december opent in het Gemeentehuis een expositie van aan Rembrandt gelieerde werken van Diemer kunstenaars van KunstZin. Net voor de Kerst, 20 december, is er tenslotte een unieke muzikale Rembrandt-opvoering in Theater De Omval. Gedurende het hele jaar houdt DaaromDiemen, dat de activiteiten mede organiseert, prijsvragen over Rembrandt op haar Facebook pagina.