Buslijn 29

Tramlijn 19 vanaf maandag drie weken niet in Diemen

Tramlijn 19 rijdt vanaf maandag 29 april bijna drie weken niet naar en van Diemen. Dat houdt verband met de werkzaamheden op de Muiderstraatweg waar ook de tramrails worden vernieuwd en een nieuwe bovenleiding wordt aangelegd. Lijn 19 rijdt tot het einde van de Middenweg en keert daar bij het oude keerpunt Voorlandpad (vroeger Ajax). De laatste halte in beide richtingen is Brinkstraat. De tram wordt vervangen door een tijdelijke buslijn 29 die vanaf het Amstelstation en de Hugo de Vrieslaan via de Middenweg naar Diemen rijdt. De bus stopt op de tramhalte Arent Krijtstraat en verder op het Wilhelminaplantsoen bij het winkelcentrum, de Prinses Beatrixlaan, de Prins Bernhardlaan en eindpunt de Sniep. De overstaphalte tussen tram 19 en bus 29 – in beide richtingen – is de halte Brinkstraat op de Middenweg: in dezelfde rijrichting stoppen tram en bus op dezelfde halte. De maatregelen duren tot en met donderdag 16 mei.