Vrijmarkt Diemen gezellig druk maar toch minder groot

De vrijmarkt voor Koningsdag was in Diemen weer gezellig druk. Vanaf station Diemen tot ver voorbij het winkelcentrum liep zoals elk jaar een gestage stroom bezoekers langs de vele uitgestalde boeken, speelgoed, CD’s, huishoudspullen en andere waren. Bij de meeste ‘kramen’ werd ook weer flink handel gedreven. Toch was de oranje-vrijmarkt dit jaar wat verkopers betreft een stuk minder vol dan bij vorige Koningsdagen. Vooral op het Diemerplein zelf maar ook langs de Ouddiemerlaan waren duidelijk minder kleedjes, tafeltjes en andere uitstallingen te vinden dan voorheen. Vermoedelijk door het slechte weer met regen en soms harde wind hadden veel mensen kennelijk afgezien van hun plan om hun oude spullen te verkopen. Vanwege de weersomstandigheden ging het openlucht concert waarmee de Diemer Harmonie de dag wilde openen ook niet door. Koningsdag wordt in Diemen afgesloten met het Oranjefeest dat om 13.00 uur begint in en rond een feesttent op het Van Markenplantsoen.