Foto’s bewoners op flats Rode Kruislaan in Diemen

In de onderdoorgangen van de flats aan de Rode Kruislaan in Diemen zijn een aantal foto’s van bewoners van het complex aangebracht. Het fotoproject, dat eind vorige week is onthuld (zie foto), is een initiatief van de ‘flatmakers’- bewoners van de Rode Kruislaan. De flatmakers bedenken samen initiatieven om buren meer met elkaar te verbinden waardoor er meer contact is onderling. Een aantal bewoners volgden hiervoor samen een fotoworkshop. Sandra Kuijpers, sociaal beheerder Rochdale: “ Bewoners willen de flat – en vooral de onderdoorgangen – minder anoniem maken. Dat is goed gelukt, met mooie foto’s van hun buren. Omdat er vier onderdoorgangen zijn, werd het thema ‘de vier jaargetijden’ Iedereen is erg enthousiast over het project.” In het woningcomplex wonen veel verschillende bewoners samen die in weinig en soms moeizaam contact met elkaar hadden. De flat kwam regelmatig negatief in het nieuws vanwege overlast en een slechte leefbaarheid. Rochdale, de gemeente Diemen en de Huurdersvereniging Diemen zijn daarom samen op zoek gegaan naar een aanpak die gericht is op meer verbindingen in de buurt, meer contact tussen bewoners en het op gang brengen van bewonersinitiatieven.

 

Foto Bas Evers