Tramhalte Schoolstraat Diemen verdwijnt al op 1 juni

De tramhalte Schoolstraat voor lijn 19 op de Hartveldseweg wordt op 1 juni opgeheven. Dat staat op de website van het GVB. Vanaf vrijdag 17 mei, wanneer lijn 19 weer van en naar Diemen zal rijden, bestaat ook de halte Nic. Lublinkstraat niet meer. Volgens het GVB past de stopplaats Nic. Lublinkstraat niet in het nieuwe profiel van de Muiderstraatweg. Beide haltes worden vervangen door één nieuwe halte Diemerbrug tussen de Burg. Bickerstraat en de Ouddiemerlaan. Zodra bus 44 richting Diemen-Noord vanaf 15 juni weer over de gebruikelijke route langs de Muiderstraatweg rijdt maakt ook die lijn gebruik van de halte Diemerbrug. Daar kan dan dus overgestapt worden van lijn 19. De opheffing van de halte Schoolstraat geldt verder ook voor nachtbus 287.