Heel Diemen eind dit jaar aangesloten op glasvezel

Heel Diemen moet eind dit jaar voorzien zijn van glasvezelkabels. Daarvoor moet 53 kilometer kabelgoot worden gegraven waarna rond de 10.000 woningen kunnen worden aangesloten. Dat heeft Willem Offerhaus, executive vice-president executive relations en special projects van KPN (links op de foto) verklaard bij het samen met wethouder Jorrit Nuijens van openbare ruimte graven van de eerste gleuf bij winkelcentrum Gruttoplein in Diemen-Noord. In dat deel van Diemen is direct al begonnen met de aanleg van de kabels, een werk dat in zeven weken uitgevoerd moet zijn. Daarna volgen in rap tempo ook Diemen-Centrum en Zuid waar het kabelwerk, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, vlak voor de Kerst afgerond zal worden Volgens de gemeente vallen het buitengebied en de wijk Biesbosch voorlopig bieden het glasvezelgebied. Op verschillende plaatsen, zoals aan de Rode Kruislaan en Fregat, zijn inmiddels al de benodigde ‘minicentrales’ neergezet. De meeste woningen in Diemen kunnen ook eind dit jaar zijn aangesloten hoewel dat nog tot enkele weken in het nieuwe jaar zou kunnen uitlopen. Bij die woningen wordt de kabel naar de woning ‘geschoten’ waardoor er verder geen graafwerk nodig is.