Leerlingen De Kersenboom knappen oorlogsmonument op

Leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van brede school De Kersenboom in Plantage de Sniep hebben samen met medewerkers van de gemeente Diemen het oorlogsmonument aan de Overdiemerweg schoongemaakt en opgeknapt. Daarna zijn nieuwe planten geplaatst rond het monument. De Kersenboom heeft vorig jaar als eerste Diemense school een oorlogsmonument geadopteerd; de leerlingen zorgen ervoor dat het monument er netjes bijligt en leggen op speciale dagen bloemen. ‘’Hiermee houden we de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog ook bij jongeren levend,’’ zegt de gemeente Diemen op Facebook. Het monument herdenkt de vijf gevangenen die in december 1944 werden doodgeschoten als vergelding voor een aanslag door het verzet op de spoorlijn bij de Diemerplas. Op de steen staan de namen, geboortedata- en plaatsen van de vijf slachtoffers.

foto Gemeente Diemen