Wethouder GL

Diemer wethouder Nuijens opgepakt door politie Amsterdam

Wethouder Jorrit Nuijens (GroenLinks) van Diemen is donderdagmiddag voor het stadhuis van Amsterdam opgepakt door de politie. Volgens de politie was er een melding van overlast bij een naastgelegen terras. Een ober die Nuijens probeerde te kalmeren heeft tegenover De Telegraaf verklaard dat dat inderdaad het geval was en dat de wethouder ‘helemaal door het lint ging’. Volgens de Telegraaf stond Nuijens luid roepend en gebarend makend voor de Stopera. De Telegraaf meldt verder dat Nuijens bezwaar maakte dat hij gefilmd werd door een filmploeg die met de Amsterdamse politie meeliep om hun werk in beeld te brengen. Omstanders hebben opnamen van de aanhouding op diverse sociale media gezet. Wethouder Nuijens wordt vanavond, donderdag, in de gemeenteraad verwacht waar een aantal onderwerpen uit zijn portefeuille op de agenda staan.