GroenLinks

Gemeente en GroenLinks: geen commentaar op affaire Nuijens

Burgemeester Erik Boog van Diemen geeft voorlopig geen commentaar op de aanhouding van wethouder en loco-burgemeester Jorrit Nuijens door de politie van Amsterdam. ‘’We zijn vanavond in kennis gesteld dat wethouder Nuijens in Amsterdam is aangehouden. Op dit moment worden alle omstandigheden onderzocht en de feiten op een rij gezet. Tot dit alles helder is kunnen wij als gemeente geen commentaar geven,’’ aldus de burgemeester bij de aanvang van de gemeenteraad. De verschillende fracties in de raad gaven daar verder ook geen enkele reactie op. Fractievoorzitter Nicole van Engelen van GroenLinks, de partij van Nuijens, weigerde na afloop een reactie te geven op de arrestatie van de wethouder. Ook wilde zij niet aangeven welke procedure GroenLinks Diemen verder denkt te volgen. Van Engelen verliet de gemeenteraad samen met burgemeester Boog. Nuijens werd woensdag aangehouden bij een café naast het stadhuis Stopera in de hoofdstad. Dat gebeurde na klachten over overlast vanuit het terras. Nuijens zou ook bezwaar hebben gemaakt tegen de aanwezigheid van een filmploeg daarbij. Volgens De Telegraaf heeft de Diemense wethouder tijdens of na zijn aanhouding ook een agent gespuugd.