Ons Diemen wil zebrapaden naar speelpark Diemen-Noord

De fractie van Ons Diemen in de gemeenteraad heeft namens omwonenden gevraagd of het mogelijk is zebrapaden aan te leggen in de Buytenweg en Hofstedenweg in Diemen-Noord. Die wegen liggen langs het speelpark De Omloop met onder andere het Johan Cruijff voetbalcourt en een speelterrein. ‘’De bewoners maken zich zorgen dat kinderen over de lengte van de beide wegen oversteken tussen auto’s door terwijl daar veel te hard wordt gereden. De bewoners zijn al enige tijd geleden bezig geweest met de ambtelijke organisatie voor twee zebrapaden als veilige en duidelijke oversteekplek naar de andere kant van de weg liggende speelvelden. Tot nu toe werd dat verzoek niet gehonoreerd omdat het een 30 Km zone is en er verkeersdrempeltjes liggen. Is het toch niet mogelijk de nog steeds levendige wens van de bewoners te vervullen door daar veilige en duidelijke zichtbare oversteekplekken te creëren. Ten slotte zijn er wel meer 30 km zones waar een zebra ligt. Neem maar voor het gemeentehuis naar het winkelcentrum,’’ aldus Ons Diemen.