Architectenbureau Diemen tovert loods om tot nieuw kantoor

De in Diemen gevestigde internationale Architectengroep HofmanDujardin heeft een oude loods op bedrijventerrein Verrijn Stuart omgetoverd tot een moderne en futuristische nieuwe kantoorruimte. Het gebouw aan de Verrijn Stuartweg is volledig ‘gestript’ en zowel van buiten als van binnen op basis van het bestaande metalen frame met houten dak volledig nieuw opgetrokken. Het interieur is opgebouwd rond vier team-tafels die worden omringd door drie afgesloten vertrekken. Ook zijn er een ‘huiselijke lounge’ die over het terras en het aangrenzende kanaal uitkijkt en een eigen moderne keuken.  Langs de buitenrand zijn verder afzonderlijke kantoorruimten die echter wel naar elkaar open staan. ‘’Vanwege de snelle groei van ons kantoor keken we naar een nieuwe plek die overeenkomt met onze ontwerpfilosofie. In plaats van een kantoor ontwerpen was de kern plekken te creëren waar we ons thuis voelen en waar we graag willen zijn. Naast werk-gerelateerde activiteiten gebruiken we ons kantoor ook voor presentaties, een drankje, meetings of om gewoon maar te relaxen. De universele ruimte is geschikt voor verschillende activiteiten en sociale bijeenkomst,’’ aldus de groep.