Diemerbos

Politie onderzoekt oorzaak hondendrama in Diemerbos

De politie van Diemen onderzoekt de oorzaak van het hondendrama in het Diemerbos. Daar zijn na een bezoek twee honden overleden en nog eens zeker elf honden ernstig ziek geworden. De politie wil daartoe graag in contact komen met hondenbezitters wier hond recent ziek is geworden na een bezoek aan het Diemerbos. Ook mensen die wellicht informatie hebben over een mogelijke bron waar de dieren ziek van zijn geworden wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Ook kan men het tipformulier op politie.nl gebruiken. De eigenaar van één van de overleden honden heeft een autopsie laten uitvoeren naar eventuele bacteriologische of toxicologische oorzaken maar de resultaten daarvan zijn nog niet bekend gemaakt. Sinds zaterdag mogen honden op last van Staatsbosbeheer niet meer in het Diemerbos komen.

(archieffoto)