Holland Park Diemen zit nu boven de 1.000 woningen

Het aantal opgeleverde woningen in de nieuwbouwwijk Holland Park in Diemen-Zuid is boven de 1.000 uitgekomen. De afgelopen tijd zijn de appartementen in Toren 3 & 4 en Blok 6 & 7 alle opgeleverd. Deze woningen liggen aan de Jan Duikerhof, de Karel Appelhof en de Gerrit Rietveldsingel. Nog deze zomer worden de eerste bewoners verwacht in Blok 5. Daarmee zal de teller voor Holland Park dan boven de 1.200 uitkomen. Inmiddels wordt ook volop gewerkt aan de definitieve inrichting van de buitenruimte, met het aanleggen van bestrating, planten van de eerste bomen en het graven van grachten en plaatsen van voetgangersbruggen. In het najaar zullen ook bomen verschijnen rondom de Gerrit Rietveldsingel, nadat de bestrating, het asfalt, de bruggen, de botenhelling en grachten zijn aangelegd. Opmerkelijk is wel dat bij de ‘oudste’ blokken nauwelijks sprake is van een trottoir zodat lopers gedwongen zijn zich op de smalle rijweg tussen het rijdende verkeer te begeven.