Politie: geen bewuste vergiftiging honden in Diemerbos

Uit het onderzoek naar meldingen van zieke en overleden in het Diemerbos is gebleken dat er geen aanwijzingen zijn gevonden voor bewuste vergiftiging. Ook is het water in het Diemerbos zeer waarschijnlijk niet de bron van besmetting. Vermoedelijk is een virus oorzaak van de zieke en overleden dieren. Dat heeft de politie van Amsterdam/Diemen meegedeeld. Naar het exacte virus wordt nader en grondig onderzoek verricht. De politie kreeg naar aanleiding van een getuigenoproep zo’n 50 tips binnen over de zaak. Volgens de politie zijn er momenteel twee gevallen bekend van honden die zijn overleden na een bezoek aan het Diemerbos en 21 honden die ziek zijn geworden. β€˜β€™De politie wil via deze weg alle mensen die informatie doorgaven of een melding deden voor het onderzoek hartelijk danken.’’