lijn 19

Tramlijn 19 komt volgend weekend niet naar Diemen

Tramlijn 19 rijdt volgend weekend niet van en naar Diemen maar wordt vervangen door een pendelbus. De gemeente Amsterdam werkt dan aan de Oetewalerbrug bij de Linnaeusstraat-Middenweg. Een deel van de fundering van die brug verkeert in slechte staat. Vrachtverkeer en bussen kunnen al geruime tijd niet van de brug gebruik maken. Vooruitlopend op de vernieuwing van de brug wordt in het weekend van 27 en 28 juli een steunconstructie onder de brug geplaatst. Dit gedeelte van de Middenweg en Linnaeusstraat is daardoor gestremd voor alle verkeer. Tramlijn 19 wordt daarom ingekort tot het Flevopark. Het GVB zet tussen het Muiderpoortstation en Diemen-De Sniep pendelbussen met lijnnummer 79 in. Bij het eindpunt van Lijn 19 op Plantage de Sniep in Diemen komt een tijdelijke bushalte.