Veel extra bussen Diemen vanwege stremming treinverkeer

Door het centrum van Diemen en ook door Diemen-Zuid rijden enkele dagen veel extra bussen vanwege de stremmingen van het treinverkeer. Op station Diemen komen woensdag en donderdag geen treinen, op station Diemen-Zuid duurt die stremming tot en met dinsdag. De verstoring houdt verband met ingrijpende werkzaamheden aan het spoor en de wissels bij Weesp. Omdat ook bij Naarden-Bussum wordt gewerkt, rijden de vervangende bussen richting Weesp door naar station Bussum-Zuid. Verder is er ook vervangend busvervoer naar Amsterdam-Muiderpoort en Almere. Een deel van de bussen is geleverd door het Diemer bedrijf Oostenrijk. Bij de stations in Diemen leidt het wegblijven van de treinen en de vervangende bussen regelmatig tot verwarring bij reizigers, met name bij buitenlandse bezoekers.