Diemen krijgt reeks nieuwe laadplaatsen elektrische auto’s

Diemen krijgt een reeks nieuwe laadpunten voor elektrische auto’s. Zo is inmiddels een eerste laadpunt aangebracht bij één van de flatgebouwen in Diemen-Noord. Verder worden er parkeerplaatsen met een e-laadpunt aangelegd op de Martin Luther Kinglaan in Diemen-Centrum en op de Griend in Zuid. Bij al bestaande laadpunten in de Anne Frankstraat, de Johan van Soestdijkstraat en de Keulsevaart komt een tweede parkeerplaats voor het opladen van elektrische voertuigen. Dat is volgens de gemeente nodig omdat de bestaande enkele parkeerplaatsen bij die laadpunten zoveel gebruikt worden dat extra capaciteit nodig is. ”Het stimuleren van elektrisch rijden biedt kansen om de CO2 uitstoot door verkeer te verminderen,” stelt de gemeente daarbij.

(foto Melissa Peijs)