WOZ-waarde woningen Diemen bijna 10 procent hoger

De gemiddelde WOZ-waarde van koophuizen in Diemen ligt dit jaar 9,8 procent hoger dan in 2018. Dat staat in een overzicht van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De stijging in Diemen is een flink stuk hoger dan het nationaal gemiddelde want dat staat op 7,8 procent. De gemiddelde WOZ-waarde in Diemen is nu 258.000 euro terwijl dat landelijk 248.000 euro en in Amsterdam 378.000 euro bedraagt. Dat landelijke bedrag is een nieuw record, aldus het CBS. B&W van Diemen hebben in juni meegedeeld dat de OZB op koopwoningen, die wordt berekend over de WOZ-waarde, per 1 januari 2020 met 5 procent omhoog gaat. Het college meldde daarin nog dat de gemiddelde WOZ-waarde in Diemen met 15 procent was toegenomen, dubbel zo hoog dus als het landelijk gemiddelde. Die sterke stijging leidt tot een lagere rijksbijdrage waardoor Diemen zich genoodzaakt ziet de OZB verder te verhogen, aldus B&W.

(archieffoto)