Nieuwe tram rijdt overdag door Diemen op route lijn 19

De nieuwe 15G tram van het GVB rijdt vanaf vandaag, donderdag 19 september, ook testritten overdag. Donderdagochtend draait de tram mee op de route van lijn 19 tussen Diemen De Sniep en Sloterdijk, ’s middags gaan de testritten over de route van lijn 3. De 15G tram, die ‘gestald’ wordt bij de GVB Werkplaats in Diemen en daar ook steeds van en naar toe rijdt, heeft tot nu toe alleen ’s nachts testritten over het dan lege GVB netwerk gemaakt. Dat gebeurde onder meer bij de eindhalte De Sniep in Diemen (foto). Esther Tolner, projectmanager 15G zegt over de proefritten overdag: “Dat wisselt per dag omdat we ook de werkplaatsen in de remises moeten testen als de overige trams rijden. Want het voertuig gaat in deze fase ook langs de zandvulinstallatie, de wasstraat en de kuilwielendraaibank, om wat voorbeelden te noemen. Ons doel is om overal op het tramnetwerk minstens één keer te rijden. En dat dus tussen de normale dienstregeling in. Maar wel nog zonder passagiers omdat we nog steeds in het testprotocol zitten en we dus ook nog geen vergunning hebben voor vervoer met reizigers.’’  De nieuwe tramstellen worden t.z.t. nog niet ingezet op lijn 19 maar zijn bestemd voor de nieuwe lijn naar Amstelveen.