Man (46) uit Diemen aangehouden na vondst cocaine bij vis

De politie heeft een 46-jarige man uit Diemen aangehouden na een grote vondst van vloeibare cocaïne in zakken met water en levende vissen. De politie hield nog vier andere verdachten aan. Ook zijn in het onderzoek één of meerdere woningen in Diemen en huizen in Alkmaar en Beverwijk doorzocht waarbij onder andere verdovende middelen, versnijdingsmiddelen, een vuurwapen en mobiele telefoons zijn aangetroffen, De politie zag op 4 september tijdens een observatie in een lopend onderzoek bij het dierenvervoer vanuit de luchthaven Schiphol dat er tientallen dozen werden ingeladen in bestelbussen. De bussen rijden richting een opslag in Amsterdam waar de inzittenden de dozen uitladen. Het arrestatieteam van de politie Amsterdam grijpt in en houdt vier verdachten aan. Later die avond wordt ook de 46-jarige man uit Diemen aangehouden. Als de politie de inbeslaggenomen dozen opent treffen zij grote plastic zakken aan gevuld met water en levende vissen. Onderin de zakken zitten gesealde compartimenten met een vloeistof die vloeibare cocaïne blijkt te zijn. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.