Oude Waelweg in Diemen-Noord wordt toch geen blauwe zone

De Oude Waelweg in Diemen-Noord wordt voorlopig toch geen blauwe zone. De gemeente Diemen had eerder aangekondigd dat deze weg, de Buytenweg, Steenen Kamer en de Vergulden Wagen allemaal per 1 oktober blauwe zone zouden worden. Maar dat op de Oude Waelweg ook zo’n parkeerregeling gaat gelden berust op een misverstand, blijkt uit informatie van de gemeente en raadsleden. De bewoners van de omliggende straten hadden wel op een blauwe zone aangedrongen vanwege toenemende overlast van langparkeerders, ook uit het buitenland, na de invoering van eenzelfde regeling in Spoorzicht en Buitenlust. Maar de lange Oude Waelweg is, voorlopig althans, niet bij die uitbreiding van de blauwe zone betrokken. Tot nu toe geldt in Diemen-Noord alleen een blauwe zone op een klein parkeerterrein voor enkele auto’s bij Oud-Diemen.