Diemen Rochdale

Bezwaar Diemer wooncorporaties tegen verhuurderheffing

De in Diemen actieve woningcorporaties Rochdale en De Key en ook het in Diemen gevestigde Ymere hebben samen met tientallen andere soortgelijke instellingen bij de regering bezwaar gemaakt tegen de verhuurderheffing. Elke huurder betaalt in feite twee maanden per jaar huur voor deze rijksheffing. De woonorganisaties willen de daarmee gemoeide 1,7 miljard euro inzetten voor de volkshuisvesting.  ‘’In deze tijd van woningnood is elke euro nodig om te investeren in nieuwbouw. In heel Nederland zijn de wachtlijsten voor sociale huur lang en veel mensen kunnen geen betaalbare woning vinden. Daarnaast is dit geld van de huurders nodig om de woningen te onderhouden en verduurzamen,’’ stelt Rochdale. Die corporatie, die onder meer woningen aan de Rode Kruislaan, de Albert Loethoelistraat en Kolgans beheert, is samen met de Wooncompagnie en de Woonbond een actie gestart om aandacht te vragen voor de wooncrisis.