Wijk Biesbosch in Diemen-Zuid krijgt nog geen glasvezel

Bewoners van de wijk Biesbosch in Diemen-Zuid hebben op informatiepunten van KPN NetwerkNL te horen gekregen dat hun woningen niet worden aangesloten op glasvezel. De gemeente Diemen heeft dat desgevraagd bevestigd. In Biesbosch is de snelheid van het internet volgens KPN NetwerkNL op dit moment voldoende. Daarnaast is er in geen “wijkvoorziening” aanwezig (een zgn. POP-locatie). Dat zou betekenen dat gebruik gemaakt zou moeten worden van een POP-locatie in een andere wijk, wat hoge kosten met zich meebrengt om de afstand te overbruggen. Daarmee wordt de aanleg voor KPNNetwerkNL niet rendabel. De gemeente Diemen heeft er bij KPNNetwerkNL op aangedrongen om te bekijken of er geen andere mogelijkheden zijn om de bewoners in Biesbosch toch ook aan te kunnen sluiten.  KPN NetwerkNL is daarom intensief in gesprek met de gemeente Ouder-Amstel om te kijken naar de mogelijkheden om Biesbosch samen met de naastgelegen wijken van Ouder-Amstel (Duivendrecht) ook te voorzien van een POP-locatie en glasvezel.