Politie vindt reeks misstanden op bedrijventerrein Diemen

Bij een grote controle op bedrijfsverzamelgebouwen op industrieterrein Verrijn Stuart in Diemen heeft de politie een groot aantal misstanden aangetroffen. Op één locatie is een hennepplantage aangetroffen die nog vol in bedrijf was. De hennepplantage is ontmanteld en na onderzoek zal het pand direct worden gesloten. Boven dit bedrijfspand bevond zich een ingerichte woning die zeer brandgevaarlijk was, zodat directe sluiting noodzakelijk was. In een ander pand was sprake van illegale bewoning en werd ook drugs aangetroffen. Op een derde locatie is een growshop aangetroffen met spullen die gebruikt worden voor de professionele hennepteelt. Burgemeester Erik Boog: ‘’Met de aanpak Scheerlicht in Diemen treden we op tegen misstanden in woningen, maar als gemeente pakken wij ook illegale activiteiten op bedrijventerreinen aan. Ondernemers moeten waakzaam zijn voor ondermijnende criminaliteit in hun panden. Daarom blijf ik zeggen hoe belangrijk het is om nieuwe huurders beter te screenen en regelmatig het gebruik van het bedrijfspand te controleren. Daarnaast zijn er eigenaren die willens en wetens hun panden laten gebruiken voor criminele activiteiten. Daar moeten we keihard tegen optreden.’’