Overval

Mogelijk dubbele moord in Diemen trekt veel aandacht

De vondst van de lichamen van een jonge vrouw en haar pasgeboren baby in een flat aan de Maarten Luther Kinglaan in Diemen en de aanhouding van de 48-jarige huurder van die flat wegens mogelijke betrokkenheid bij hun dood trekt veel aandacht in de media. Omwonenden van de flat zijn door verschillende tv-stations en andere media geïnterviewd. Ook heeft de politie enige van hen om informatie gevraagd. Uit de verhalen komt naar voren dat de verdachte, Dennis van E., al langere tijd in de flat woonde. Het zou gaan om een pensioendeskundige die twee jaar geleden met werken is gestopt. Buren omschrijven hem als een vriendelijke en sportieve man. De omgekomen vrouw werd daar pas recent gezien. Het openbaar ministerie heeft meegedeeld dat van E. zeker twee weken in verzekerde bewaring blijft. Volgens justitie zijn er ‘sterke aanwijzingen van een misdrijf’.