Bouw spoorviaduct in centrum Diemen ingrijpende operatie

De bouw van een spoorviaduct op de plaats van de huidige overweg in de Ouddiemerlaan in het centrum van Diemen wordt een ingrijpende en langdurige operatie. Dat bleek tijdens een drukbezochte inloopavond over het project in het gemeentehuis. Om de bouw mogelijk te maken wordt in de tweede helft van 2021 een tijdelijke overweg met aansluitende weg aangelegd aan de ‘Amsterdam’ kant van de bestaande overweg. Die weg gaat lopen langs de Maarten Luther Kinglaan over het spoor en het bestaande parkeerterrein bij het station en vlak langs bebouwing aan de Harmonielaan. Dat betekent dat een flink aantal bomen in het Van Gemertplantsoen, bij de Rode Kruislaan en aan de andere kant bij Spoorzicht en Buitenlust moet verdwijnen. Dat is ook nodig om aan beide kanten van het spoor werkterreinen aan te kunnen leggen. Het werk begint komend kwartaal met de sloop van vier oudere woningen aan de Harmonielaan waarna de aannemer in de omgeving kabels en leidingen gaat verleggen. Verdere werkzaamheden starten daarna pas eind 2020 en begin 2021. Het viaduct moet uiteindelijk in 2023 klaar zijn.