Ontslagen dreigen bij Sandd, toekomst Diemen onbekend

Voor honderden werknemers van Sandd, dat een grote vestiging heeft op bedrijventerrein Stammerhove in Diemen, dreigt door de overname door PostNL ontslag. De 16.000 postbezorgers van Sandd is een baan bij PostNL beloofd. Maar de naar schatting 2000 overige werknemers – chauffeurs, sorteerders en kantoormedewerkers – krijgen geen baan aangeboden. Zij kunnen solliciteren op bestaande vacatures bij PostNL of moeten afvloeien via een collectief ontslag, laten de vakbonden weten in het Financieel Dagblad. Ook postbezorgers van Sandd die niet willen overstappen naar PostNL, dreigen hun baan te verliezen. De FNV laakt het optreden van PostNL en Sandd na de fusie. Veel medewerkers van Sandd weten zes weken na de aankondiging van de overname nog steeds niet waar ze aan toe zijn, stelt de bond. Over de toekomst van Sandd in Diemen is volgens een woordvoerster van PostNL ook nog steeds niets bekend. PostNL wil de integratie van Sandd echter wel begin volgend jaar al hebben afgerond.