Commissaris van de Koning gecharmeerd van Diemen

De commissaris van de Koning van de provincie Noord Holland, Arthur van Dijk, heeft woensdag een ambtsbezoek afgelegd aan Diemen. Na een rondleiding door Holland Park heeft hij het Saan museum bezocht en daar gesproken met het bestuur van Daarom Duurzaam Diemen en energieco√∂peratie Diemen Ecostroom. Vervolgens is Van Dijk in de buurtkamer met bewoners van de Rode Kruislaan in gesprek gegaan over de initiatieven die zij nemen om hun buurt leefbaarder te maken. Het ambtsbezoek is afgesloten met een ontmoeting met de gemeenteraad, kinderraad en jongerenraad waar is gesproken over actuele onderwerpen zoals regionale samenwerking, bestuurlijke integriteit en wat jongeren bezighoudt. Arthur van Dijk toonde zich heel enthousiast over de ontvangst in Diemen. ”Leuk om hier te zijn. Diemen heeft een open bestuurscultuur, grote projecten en de nodige realiteitszin in de regionale samenwerking. De charme van Diemen vind ik het lokale bestuur dat dichtbij de inwoners staat en toegankelijk is, maar ook ruimte biedt om initiatieven te nemen en te ondersteunen.”

(foto Gerrit Alink)