Sportveld Diemen

Honkbalvereniging TIW Survivors blijft nog jaar in Diemen

Honkbalvereniging TIW Survivors mag ook volgend jaar blijven spelen op haar velden op Sportpark Diemen. De Diemense vereniging moet wel verhuizen naar Sportpark Middenmeer in Amsterdam-Oost om plaats te maken voor Hockeyvereniging Diemen en een extra veld voor SV Diemen. Maar de werkzaamheden om het terrein op Middenmeer geschikt te maken zijn pas op zijn vroegst volgend jaar zomer klaar. ‘’De vertraging is mede het gevolg van de zorgvuldigheid die Amsterdam in acht neemt waar het de voor ons zo belangrijke “zachte landing” van TIW-Survivors betreft,’’ schrijven B&W van Diemen. Uitgangspunt is nu dat de honkbalclub in oktober volgend jaar uit Diemen vertrekt. TIW Survivors zou daarna wel een Diemense vereniging kunnen blijven, tegen gereduceerd tarief gebruik kunnen maken van de binnensport-accommodaties en lid blijven van de Diemer Sportraad. Er is echter ‘een redelijk alternatief in Amsterdam waarmee de toekomst van het honk- en softbal in de regio wordt geborgd.’