Sint komt met grote schare Zwarte Pieten aan in Diemen

Sinterklaas is zaterdagochtend per stoomboot aangekomen aan de Loswal in Diemen, waar hij verwelkomd werd door honderden kinderen en hun ouders en grootouders. De Sint werd voor zijn intocht in Diemen vergezeld door een groot aantal Zwarte Pieten die mee kwamen op de stoomboot, rond wandelend snoep uitdeelden of zelfs zwommen in de koude Weespertrekvaart. Op de kade werd Sinterklaas verwelkomd door kinderburgemeester Emile van Mens en burgemeester Erik Boog. Het gezelschap ging vervolgens eerst naar winkelcentrum Diemerplein om later op de dag ook nog een kort bezoek te brengen aan de winkelcentra Gruttoplein in Diemen-Noord en Kruidenhof in Diemen-Zuid. Het is vermoedelijk de laatste keer dat de Sint in Diemen Zwarte Pieten meeneemt want de gemeenteraad heeft uitgesproken dat er vanaf volgend jaar alleen maar roetveeg-pieten mogen zijn.