lijn 19

GVB verhoogt frequentie op tramlijn 19 in rustige uren

Het GVB gaat op korte termijn de frequentie op tramlijn 19 tussen Diemen de Sniep en station Amsterdam-Sloterdijk in de rustige uren verhogen. Dat staat in een reactie van de Vervoerregio aan het actiecomité ‘Lijn 14 mot trug’ dat voortdurend protesteert tegen het verdwijnen van die lijn uit Amsterdam-West. Met het omleggen van lijn 14 is ook de rechtstreekse verbinding van Diemen naar Amsterdam CS via lijn 9 verdwenen. Verder zal het GVB in de aanloop naar het vervoerplan 2021 een zogenaamde netwerkbrede evaluatie uitvoeren. Het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio heeft het GVB opdracht gegeven ‘oplossingen te onderzoeken voor een robuuste oost/west verbinding en daarbij aan te geven wanneer welke oplossingsrichting operationeel kan zijn.’ Daaruit moet uiteindelijk ook blijken of er opnieuw iets verandert in de tramverbinding van en naar Diemen.