Parkeerboetes in Diemen gaan op 1 januari omhoog

De boetes voor te lang of fout parkeren in Diemen worden per 1 januari verhoogd. Het ministerie van binnenlandse zaken heeft het maximum voor die boetes verhoogd van 62 naar 64,50 euro. B&W van Diemen hebben de raad voorgesteld die verhoging te volgen bij de zogenaamde naheffingsaanslag. Dat betekent ook dat de gemeente rond de 7.500 euro extra aan parkeerboetes zal ontvangen. De nieuwe boetebedragen zijn 66,20 euro voor de betaald parkeerzone in en rond het Diemerplein en het gemeentehuis, 89,50 euro voor fout parkeren in het vergunningengebied daar omheen, 65.50 euro voor het betaald parkeren gebied in de kantorenwijk Bergwijkpark en 66 euro voor de nieuwe betaalde zone langs de Muiderstraatweg, Burg. Kievietstraat en omgeving. De boete voor te lang of zonder schijf parkeren in de blauwe zones van Diemen wordt niet in de toelichting vermeld.