Fietsers gefrustreerd over afsluiting nieuw fietspad Diemen

Het nieuwe fietspad langs de Muiderstraatweg en de Weespertrekvaart in het centrum van Diemen blijft voorlopig dicht. Dat is noodzakelijk omdat de toegang tot het bouwterrein van Punt de Sniep een onveilige situatie oplevert. Binnenkort krijgt dit bouwterrein nog een tweede inrit voor het ontgraven van de Muidertrekvaart en andere werkzaamheden. Ook daar zal het fietspad worden gebruikt voor zwaar verkeer met een onveilige situatie tot gevolg. Naar verwachting kunnen fietsers tot zeker oktober geen gebruik maken van het fietspad. Dat heeft het projectteam Oost-West as meegedeeld in reactie op vragen van fietsers die gefrustreerd zijn over de sluiting en het enkele malen gedwongen oversteken. Verder is ook het fietspad bij de eindlus van lijn 19 in Plantage de Sniep afgesloten. Dit heeft eveneens te maken met de bouw van woningen en zal nog zeker twee jaar duren. Op verzoek van de school de Kersenboom en ouders van kinderen daar zijn inmiddels wel maatregelen getroffen om kinderen veiliger van de school naar de sporthal aan de Prins Bernhardlaan te laten lopen.